Viltfärsbiffar med pumpa och kantareller

Tillagningstid:

Viltfärsbiffar med pumpa och kantareller.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mycket smak för en liten slant med höstens skönaste råvaror! Pumpa är med sin naturliga sötma ett fint tillbehör till vilt och använder du inte hela pumpan på samma gång så går det bra att frysa den för att sedan använda den till tex en soppa under den kallare årstiden.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    viltfärs, t ex hälften rådjur/hälften älg
  • 100 g
    lagrad ost
  • 1 msk
    viltfond
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 5
    enbär
  • 5
    grönpepparkorn
  • 10 g
    torkad karljohansvamp eller annan svamp
  • 1 msk
    olivoja
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1
    pumpa, liten
  • 1 liter
    blandad svamp
  • 50 g
    smör
  • timjan
  • salt och peppar
  • citron till servering

Så lagar du