Viltstek med portvinssås

Tillagningstid:

Viltstek med portvinssås

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här rätten passar att göra med stek från ren, rådjur, hjort eller älgkalv. Du får en oerhört god och mustig sås.

Ingredienser

6 portioner

  • 1 kg
    viltstek
  • 37 cl
    rött vin
  • 37 cl
    rött portvin
  • 4 msk
    kinesisk soja
  • 1 dl
    vatten
  • 2 st
    stjärnanis
  • 5 st
    vitpepparkorn
  • 10 st
    svartpepparkorn
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 1 st
    stor gul lök, hackad i klyftor
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1-2 msk
    majsstärkelse
  • några kvistar timjan

Tillbehör

  • hasselbackspotatis eller potatismos
  • grönsaker, t ex brysselkål eller flower sprout
  • kokta morötter

Så lagar du