Vinegret – rysk rödbetssallad
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-12-04Tillagningstid:
En vacker och matig rysk rödbetssallad som bara blir godare om den får stå och gotta till sig en dag innan servering. Använd färska rödbetor som du skalar och kokar själv eller köp färdigkokta.
Ingredienser
4–6 portioner
- 200 gfast potatis
- 1 stmorot
- 100 gfrysta gröna ärtor
- 4 stkokta och skalade rödbetor
- 2 stsaltgurkor
- ½ strödlök
- 1 dlsurkål
- 2-3 mskolivolja
- 3 mskvitvinsvinäger
- 1 tsksalt
- 2 krmsvartpeppar
Så lagar du
1. Skala potatis och morot och skär dem i små tärningar. Koka tärningarna mjuka i vatten, men se till att inte koka sönder dem. Sila av.
2. Koka ärtorna i nån minut och sila sedan av.
3. Lägg allting i en skål. Skär rödbetor och saltgurkor i små tärningar och finhacka rödlöken. Lägg alltsammans i skålen och rör ner surkålen.
4. Tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Blanda och låt salladen stå i kylen en stund före servering.