Vinegret – rysk rödbetssallad

Vinegret – rysk rödbetssallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En vacker och matig rysk rödbetssallad som bara blir godare om den får stå och gotta till sig en dag innan servering. Använd färska rödbetor som du skalar och kokar själv eller köp färdigkokta.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 200g
    fast potatis
  • 1st
    morot
  • 100g
    frysta gröna ärtor
  • 4st
    kokta och skalade rödbetor
  • 2st
    saltgurkor
  • ½st
    rödlök
  • 1dl
    surkål
  • 2-3msk
    olivolja
  • 3msk
    vitvinsvinäger
  • 1tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar

Så lagar du

1. Skala potatis och morot och skär dem i små tärningar. Koka tärningarna mjuka i vatten, men se till att inte koka sönder dem. Sila av.

2. Koka ärtorna i nån minut och sila sedan av.

3. Lägg allting i en skål. Skär rödbetor och saltgurkor i små tärningar och finhacka rödlöken. Lägg alltsammans i skålen och rör ner surkålen.

4. Tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Blanda och låt salladen stå i kylen en stund före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!