Vinkokta musslor

Ingredienser

4portioner

  • 1-2
    nät musslor
  • 2st
    schalottenlökar
  • 1-2st
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    olivolja
  • 1dl
    (½dl + ½dl) persilja
  • 2dl
    torrt vitt vin

Så lagar du

1. Tvätta, borsta och skrapa musslorna. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på skalet.

2. Finhacka schalottenlökarna och vitlöksklyftorna. Fräs dem i en stor gryta i olivolja. Tillsätt hälften av persiljan och vinet. Koka upp.

3. Häll i musslorna, koka 2 minuter under lock. Rör om och koka ytterligare 2-3 minuter. Kasta musslor som inte öppnat sig. Strö över resten av persiljan. Servera med bröd, pommes frites och majonnäs.

Dela det här receptet med dina vänner!