Vintercaesarsallad

Vintercaesarsallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Matig, smakrik sallad på säsongens grönt. Traditionellt serveras caesarsallad med krutonger, men här kör vi krispiga nuggets till.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    rotsaker, i bitar, t ex pumpa, palsternacka
  • 2dl
    kokta små gröna linser, t ex puylinser
  • 2dl
    kokt bulgur, matvete/havre eller quinoa
  • 100g
    grönkål, skuren
  • 1
    huvud romansallad, skuren
  • 1
    röd lök, strimlad
  • olja, salt, peppar, hyvlad parmesanost

Caesardressing

  • 1
    ägg
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1tsk
    fransk senap
  • 1-2
    sardellfiléer
  • ½dl
    parmesanost, riven
  • 2tsk
    kapris
  • 2dl
    rapsolja (eller raps- och olivolja)
  • worchestersås, salt, vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig, 200 varmluft.

2. Lägg rotsakerna på en plåt, ringla på olja, salta och peppra. Baka 15 minuter.

3. Gör dressing under tiden: Lägg samtliga ingredienser i mixerbägaren till stavmixern. Ställ ner mixerstaven och kör ett par gånger upp och ner tills allt är blandat, smaka av.

4. Massera in dressingen i grönkålen, lägg upp samtliga ingredienser på ett stort fat och servera med extra dressing.

5. Servera med krispiga veggie nuggets istället för krutonger.

Tips

Vill du göra såsen vegetarisk? Ersätt sardeller med kapris och en sked av kaprislagen.

Dela det här receptet med dina vänner!