Vintercaesarsallad
Publicerat:
2020-03-04Tillagningstid:
Matig, smakrik sallad på säsongens grönt. Traditionellt serveras caesarsallad med krutonger, men här kör vi krispiga nuggets till.
Ingredienser
4portioner
- 500grotsaker, i bitar, t ex pumpa, palsternacka
- 2dlkokta små gröna linser, t ex puylinser
- 2dlkokt bulgur, matvete/havre eller quinoa
- 100ggrönkål, skuren
- 1huvud romansallad, skuren
- 1röd lök, strimlad
- olja, salt, peppar, hyvlad parmesanost
Caesardressing
- 1ägg
- 1vitlöksklyfta
- 1tskfransk senap
- 1-2sardellfiléer
- ½dlparmesanost, riven
- 2tskkapris
- 2dlrapsolja (eller raps- och olivolja)
- worchestersås, salt, vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig, 200 varmluft.
2. Lägg rotsakerna på en plåt, ringla på olja, salta och peppra. Baka 15 minuter.
3. Gör dressing under tiden: Lägg samtliga ingredienser i mixerbägaren till stavmixern. Ställ ner mixerstaven och kör ett par gånger upp och ner tills allt är blandat, smaka av.
4. Massera in dressingen i grönkålen, lägg upp samtliga ingredienser på ett stort fat och servera med extra dressing.
5. Servera med krispiga veggie nuggets istället för krutonger.
Tips
Vill du göra såsen vegetarisk? Ersätt sardeller med kapris och en sked av kaprislagen.