Vit chokladglaze

Vit chokladglaze.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att glasera tårtan är ett lysande knep för att få en vacker och glänsande yta. Genast blir tårtan lite extra lyxig!

Ingredienser

  • 1,5dl
    vatten
  • 300g
    glukos
  • 170g
    kondenserad mjölk
  • 300g
    vit choklad
  • 10st
    gelatinblad
  • 150g
    neutral gelé

Så lagar du

1. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter.

2. Hacka chokladen och lägg i en skål tillsammans med den kondenserade mjölken och de uppblötta, urkramade gelatinbladen.

3. Koka upp vatten och glukos till 103°. Häll över chokladblandningen och mixa ihop med en stavmixer.

4. Tillsätt den neutrala gelén och mixa tills glazen är helt slät. Om du vill tillsätt valfri färgpasta eller karamellfärg.

5. Lösgör din tårta ur formen och ställ på ett galler med en bricka eller bakplåtspapper under. Glazen kommer att rinna och ska hällas över tårtan.

6. Häll glazen överr tårtan i flera omgångar tills du är nöjd med resultatet.

7. Ställ tårtan i kylskåpet tills servering.

Dela det här receptet med dina vänner!