Vit chokladkaka med säsongens bär

Vit chokladkaka med säsongens bär

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt lyxig sockerkaka som mättats med vit choklad är förödande god i sällskap med säsongens friska bär.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 270g
    vetemjöl (ca 4 1/2 dl)
  • 2tsk
    bakpulver
  • 250g
    smör
  • 2dl
    mjölk
  • 300g
    strösocker (ca 3,5 dl)
  • 180g
    vit choklad, grovhackad
  • 2st
    stora ägg, lätt uppvispade

Till servering

  • florsocker
  • blandade färska bär, t ex hallon och blåbär

Så lagar du

1. Värm ugnen till 170°.

2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.

3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker och choklad, värm försiktigt och rör tills allt blandats. Häll över i en skål och blanda först i mjölet, därefter lätt uppvispade ägg.

4. Häll upp smeten i en väl smord och ev mjölad form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten.

5. Baka kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Täck ev med folie om den blir för mörk. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.

6. Servera kakan täckt med goda bär och pudra lite florsocker över.

Dela det här receptet med dina vänner!