Vit chokladkaka med säsongens bär
Publicerat:
2015-09-14Tillagningstid:
En riktigt lyxig sockerkaka som mättats med vit choklad är förödande god i sällskap med säsongens friska bär.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 270gvetemjöl (ca 4 1/2 dl)
- 2tskbakpulver
- 250gsmör
- 2dlmjölk
- 300gströsocker (ca 3,5 dl)
- 180gvit choklad, grovhackad
- 2ststora ägg, lätt uppvispade
Till servering
- florsocker
- blandade färska bär, t ex hallon och blåbär
Så lagar du
1. Värm ugnen till 170°.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker och choklad, värm försiktigt och rör tills allt blandats. Häll över i en skål och blanda först i mjölet, därefter lätt uppvispade ägg.
4. Häll upp smeten i en väl smord och ev mjölad form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten.
5. Baka kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Täck ev med folie om den blir för mörk. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.
6. Servera kakan täckt med goda bär och pudra lite florsocker över.