Vit chokladmousse med rabarber- och jordgubbstäcke

Vit chokladmousse med rabarber- och jordgubbstäcke.

Publicerat:

Tillagningstid:

I den här söta desserten döljer sig spännande syra av rabarber och vitt vin. En perfekt kalasdessert som kan förberedas i god tid.

Ingredienser

6portioner

Vit chokladmousse

  • 1st
    gelatinblad
  • 150g
    vit choklad
  • 1+2dl
    vispgrädde
  • 2st
    äggvitor
  • 2tsk
    citron
  • 2msk
    strösocker

Rabarber- och jordgubbstäcke

  • 1st
    gelatinblad
  • 200g
    rabarber
  • 1dl
    vitt vin
  • 4msk
    strösocker
  • 250g
    jordgubbar

Så lagar du

Mousse

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

2. Koka upp 1 deciliter grädde. Ta från värmen och låt chokladen smälta där i. Rör tills det blir slätt.

3. Ta upp gelatinbladet och tillsätt den varma chokladkrämen. Rör tills det löst sig. Låt svalna till rumstemperatur.

4. Vispa resten av grädden men inte för hårt och vänd ner den avsvalnade chokladkrämen.

5. Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar.

6. Ställ i kylen för att stelna.

Rabarber- och jordgubbstäcke

1. Lägg gelatinet i kallt vatten.

2. Koka rabarberbitar, vin och socker tills rabarbern är mjuk 5-10 min. Sila och ta tillvara saften. Det ska bli 1 deciliter, späd med vatten om det för lite.

3. Lägg ner gelatinbladet i den varma saften. Rör tills det smält, värm eventuellt om det kallnat.

4. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Skiva och lägg jordgubbarna på den stelnade moussen och fördela saften ovanpå. Låt stå i kylen några timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!