Vit chokladpanacotta

Vit chokladpanacotta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 150g
    vit choklad
  • 5g
    gelatinblad (3 st – extra guld)
  • 450g
    grädde (4 ½ dl)

Jordgubbssås

  • 300g
    jordgubbar (färska eller frysta)
  • 75g
    strösocker (¾ dl)
  • 1 st
    citron

Vaniljcrumble

  • 45g
    strösocker (½ dl)
  • 60g
    vetemjöl (1 dl)
  • 2g
    bakpulver (½ tsk)
  • 5g
    vaniljsocker (½ msk)
  • 50g
    smör

Garnering

  • jordgubbar, hallon, blåbär, citronmellis

Så lagar du

Pannacotta

1. Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull, koka upp allt och häll det över den hackade chokladen.

2. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt panacotta.

3. Fyll dina formar eller glas. Silikonformar bör fyllas dagen innan och frysas, det blir lättare att plocka ur dem när de är genomfrysta, låt tina på tallriken innan servering. Fyller du glas så behöver de bara vara i kylen i 2–3 timmar.

Jordgubbsås

1. Värm på allt i en kastrull och låt småkoka till jordgubbarna är mjuka.

2. Mixa med en stavmixer och häll allt igenom en sil så att du får en len och fin sås, låt svalna i kylen.

Vaniljcrumble

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman alla ingredienserna med fingertopparna till en smuldeg, sprid ut på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10 minuter eller tills gyllenbrun färg.

Dela det här receptet med dina vänner!