Vit sparris med ramslök och lax

Vit sparris med varmrökt lax och ramslök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareq Taylor testar förrätter till brudparet som ska gifta sig i Trädgårstider. Vitt sparris med ramslök och lax är fräsch och lyxig.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    bunt vit sparris
  • 1msk
    smör
  • 100g
    varmrökt lax
  • 12st
    blad ramslök
  • 3dl
    crème fraiche
  • 1st
    äpple
  • 1st
    citron
  • 1 litenknippa(or)
    dill
  • 2msk
    färsk riven pepparrot
  • 2msk
    mild olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala sparrisen och lägg alla skal i en kastrull med vatten. Koka skalen i ca 5 minuter och ta sedan upp skalen ur vattnet. Salta lätt och lägg i en matsked smör.

2. Koka den skalade sparrisen i ca 2 minuter eller tills den har mjuknat något men fortfarande har en fast och fin kärna.

3. Lägg laxen i en stekpanna och smula sönder den med en visp eller gaffel. Stek laxen i smulor tills de har blivit krispiga och lägg sedan laxkrispet i en sil så att eventuellt fett kan rinna av.

4. Stek ramslöksbladen och salta lätt.

5. Hacka äpple och dill fint och lägg i en bunke med pepparrot, pressad citron, litet rivet citronskal, olivolja och lite salt. Blanda väl.

6. Lägg crème fraiche på en tallrik. Toppa med sparris, äppelvinägrette, ramslök och laxkrisp.

Dela det här receptet med dina vänner!