Vit sparris med rökt laxmajo
Publicerat:
2016-04-14Tillagningstid:
Majonnäs smaksatt med rökt lax och knapriga frön.
Ingredienser
4portioner
- 8stvita sparrisar
- 1litervatten
- 2tsksalt
- 2mskströsocker
- 1dlsolros- eller pumpakärnor
- lite smör att bryna sparrisen i
Rökt laxmajonnäs
- 2stäggulor
- 1tskdijonsenap
- 1tskvitvinsvinäger
- 2 ½dlrapsolja
- salt och vitpeppar
- 100gkallrökt lax
Servering
- finstrimmlad grönsallad
Så lagar du
1. Skala sparrisen och skär bort den torra nedre delen. Koka upp lagen med vatten, salt och socker. Blanchera sparrisen i 2-3 min tills den är knappt mjuk. Ta upp och kyl i en skål med iskallt vatten.
2. Rosta solros- eller pumpakärnor i torr panna, låt kallna.
3. Majonnäs: Vispa samma äggulor, senap och vinäger. Tillsätt sedan rapsoljan i en fin stråle under ständig vispning till en tjock majonnäs. Finhacka laxen och blanda i. Smaka av med salt och vitpeppar och ställ kallt att mogna.
4. Servering: Torka av sparrisen väl, ge den lite färg och värme i het panna med smör. Fördela salladen på fyra tallrikar, lägg två sparrisar på varje, klicka på med majonnäs och toppa med frön.