Vit sparris med rökt laxmajo

Sparris i kycklingcrisp

Publicerat:

Tillagningstid:

Majonnäs smaksatt med rökt lax och knapriga frön.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    vita sparrisar
  • 1liter
    vatten
  • 2tsk
    salt
  • 2msk
    strösocker
  • 1dl
    solros- eller pumpakärnor
  • lite smör att bryna sparrisen i

Rökt laxmajonnäs

  • 2st
    äggulor
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1tsk
    vitvinsvinäger
  • 2 ½dl
    rapsolja
  • salt och vitpeppar
  • 100g
    kallrökt lax

Servering

  • finstrimmlad grönsallad

Så lagar du

1. Skala sparrisen och skär bort den torra nedre delen. Koka upp lagen med vatten, salt och socker. Blanchera sparrisen i 2-3 min tills den är knappt mjuk. Ta upp och kyl i en skål med iskallt vatten.

2. Rosta solros- eller pumpakärnor i torr panna, låt kallna.

3. Majonnäs: Vispa samma äggulor, senap och vinäger. Tillsätt sedan rapsoljan i en fin stråle under ständig vispning till en tjock majonnäs. Finhacka laxen och blanda i. Smaka av med salt och vitpeppar och ställ kallt att mogna.

4. Servering: Torka av sparrisen väl, ge den lite färg och värme i het panna med smör. Fördela salladen på fyra tallrikar, lägg två sparrisar på varje, klicka på med majonnäs och toppa med frön.

Dela det här receptet med dina vänner!