Vitello tonnato för många

Tid:

Vitello tonnato med ruccola och körsbärstomater.

Tid:

Den perfekta bufférätten för vårens alla fester. En italiensk klassiker där man på ett kanske för några ovanligt vis blandar kalv med tonfisk men resultatet blir en härligt krämig, kall kötträtt med fin sälta från kapris och sardeller. Det går också bra att byta ut kalvsteken mot färdigskivad rostbiff om man vill spara tid eller steka kalvfilé och skiva för en lite lyxigare bjudrätt.

Ingredienser

16 portioner

  • 1200 g
    kalvstek, t ex fransyska
  • 1
    morot
  • 1
    gul lök
  • 2
    stjälkar blekselleri
  • några salviablad
  • dl
    vitt vin
  • 5–6
    svartpepparkorn
  • 1 tsk
    salt

Tonnato-sås

  • 2 burk(ar)
    tonfisk i olja
  • 6–8
    sardeller
  • 4 msk
    kapris, helst saltinlagd
  • 1
    citron, skal och saft
  • 2
    äggulor
  • 1 dl
    matolja
  • 1 dl
    olivolja
  • ½–1 liter
    köttbuljong från koket

Rostade körsbärstomater

  • 15
    körsbärstomater
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 2 msk
    knaperstekt kapris
  • några kvistar rucola
  • 1 knippa(or)
    färska örter, t ex rosmarin eller timjan

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg