Vitkålssoppa med fläskfärs och gula ärtor

Vitkålssoppa med fläskfärs och gula ärtor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Inhemska rotsaker och kål är bra att alltid ha hemma. Den här vitkålssoppan lagar du för mindre en en tia per portion, utan att ge avkall på smak!

Ingredienser

4portioner

  • ¼
    vitkålshuvud
  • 2
    morötter
  • 1
    gul lök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • smör
  • 100g
    fläskfärs eller blandfärs av nöt och gris
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 2dl
    gula ärtor kokta
  • 1kvist(ar)
    timjan
  • liter
    vatten
  • 2tsk
    salt
  • vitpeppar

Så lagar du

1. Strimla vitkålen, löken, morötter och vitlöken.

2. Fräs i lite olja tills mjuk och gå sedan ner med en klick smör och bryn grönsakerna gyllene.

3. Tillsätt fläskfärsen tillsammans med paprikapulver och fräs köttet hastigt.

4. Tillsätt sedan gula ärtor, timjan, vatten och salt och låt småputtra ca 10 minuter.

5. Smaka av med vitpeppar och ev. mera salt.

Dela det här receptet med dina vänner!