Vitlöksgratinerad entrecote med avokadosallad

Vitlöksgratinerad entrecote med avokadosallad

Ingredienser

4portioner

Entrecote

  • 4st
    portionsbitar entrecote, 160 g/port
  • 125g
    färskost vitlök & örter
  • ½dl
    crème fraiche
  • smör till stekning
  • salt, vitpeppar

Färgglad avokadosallad

  • 2st
    avokado, i bitar
  • ½paket
    cocktailtomater, halverade
  • 50g
    rucola
  • 2st
    morötter, rivna
  • 1st
    röd lök, hackad
  • 1tsk
    fransk senap
  • 1msk
    vinäger
  • 2msk
    olivolja
  • salt, peppar

Så lagar du

1. Stek köttet gyllene i smör på bägge sidor, salta och peppra.

2. Blanda färskost och crème fraiche, klicka blandningen på köttet. Låt vila i pannan en stund eller gratinera i ugn, 250 grader cirka 2 minuter. Gör sallad under tiden.

3. Vispa ihop senap, vinäger och olja med en liten nypa salt och peppar. Vänd ner resterande ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!