Vitlöksgratinerade vinbergssnäckor

Vitlöksgratinerade vinbärssniglar.

Publicerat:

Tareq Taylor bjuder på en fransk klassiker i Trädgårdstider: Vitlöksgratinerade vinbärssniglar/vinbergssnäckor. Kalla dem snäckor eller sniglar, eller vad du vill. Mer franskt än så här blir det inte! Kolla i klippet för att lära dig hur man förbereder sniglarna.

Ingredienser

4 portioner

  • 24
    vinbärssniglar, stora
  • 3 liter
    vatten
  • 1 dl
    salt, grovt
  • ½ dl
    ättika
  • 2
    morötter
  • 100 g
    rotselleri
  • 3 dl
    vitt vin
  • 1 liter
    vatten
  • 1 tsk
    salt

Vitlökssmör

  • 150 g
    smör, rumstempererat
  • 4 klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 1
    citron, saft och rivet skal
  • ½ dl
    persilja, fint hackad
  • ½ tsk
    salt

Så lagar du