Vitlökskyckling med granatäpple, tsatsiki och avokado

Tillagningstid:

Vitlökskyckling med granatäpple, tsatsiki & avokado.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här kycklingen är mör som pulled chicken, jag lyfter av locket mot slutet så skinnet blir krispigt. Det är viktigt att ha samma storlek på kycklingbitarna, så att de blir klara samtidigt. I det här fallet valde jag urbenade lår med skinn, en prisvärd styckningsdetalj. Kycklingen sköter sig själv i ugnen, så kan du hitta på något under tiden. Servera med dina favoritgrönsaker, kanske med ris eller som en uppdaterad version av tacos/wraps./Susanne

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    kyckling med skinn, jag hade urbenade lår

Marinad

  • 1
    citron, skivad
  • 1 msk
    sambal oelek
  • 3 msk
    olja
  • 3 msk
    soja
  • 3
    vitlöksklyftor, rivna
  • 3 cm
    ingefära, riven

tillbehör/topping

  • valfria grönsaker tex cocktailtomater, spenat, avokado, i bitar
  • 1
    granatäpple, kärnorna
  • 4
    citronklyftor
  • 2 dl
    tsatsiki

Så lagar du