Vitt matbröd

Vitt matbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet från Svenska tv-historier ger 2 matbröd.

Ingredienser

  • 5dl
    vatten
  • 25g
    jäst
  • 1msk
    matolja
  • 2tsk
    salt
  • 13dl
    vetemjöl

Så lagar du

1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten.

2. Tillsätt matolja.

3. Rör ner salt och lite vetemjöl i taget.

4. Knåda till smidig deg, cirka 15 minuter.

5. Låt jäsa i 40 minuter i bunke under bakduk.

6. Dela degen i två och forma försiktigt två bröd.

7. Sätt ugnen på 200 grader.

8. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

9. Grädda i cirka 30 minuter, eller testa med sticka när det inte längre är degigt.

Programmet ser du här: Svenska TV-historier i Play

Dela det här receptet med dina vänner!