Vitvinsgratinerade ostron

Vitvinsgratinerade ostron

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    stora ostron
  • 1dl
    vitt vin
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    mjöl
  • 1,5dl
    grädde
  • 1msk
    ströbröd
  • gräslök
  • 2dl
    salt
  • vatten

Så lagar du

Öppna skalen och plocka ut ostronen. Häll vin, ostron och deras eget spad i en kastrull. Pochera ostronen i någon minut.

Skölj ur ostronskalen noga. Ta fram en bakplåt.

Blanda salt och vatten till sådan konsistens att du kan forma matskedstora "högar" att lägga ostronen i på plåten. Lägg ett ostronskal i varje salthög.

Gör en redning med smör och mjöl. Späd med grädde och ungefär hälften av ostron- och vinspadet. Låt redningen koka på svag värme några minuter.

Lägg tillbaka ostronen i sina skal och klicka på en matsked redning på varje. Toppa med ett jämnt lager ströbröd. Gräddas i ugnen på 175 grader i grillvärme i ca 5 min, tills ströbrödet fått fin färg.

Toppa med lite hackad gräslök och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!