Wallenbergare på gädda

Tillagningstid:

Wallenbergare på gädda.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareq Taylor panerar gäddan med panko och serverar fisken med brynt smör, rotfrukter med dill, svarvad pressgurka och pepparrot.

Ingredienser

4 portioner

Gäddbiffar

  • 400 g
    gäddfilé
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 3 dl
    panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 tsk
    salt
  • 50 g
    smör
  • matolja

Rotfrukter

  • 2 st
    morot
  • 2 st
    palsternacka
  • 1 st
    rotselleri
  • 3 msk
    matolja
  • salt och peppar
  • 2 kruk(or)
    dill

Pressgurka

  • 1 st
    gurka
  • ½ dl
    ättika (12 procent)
  • ½ dl
    socker
  • 1 dl
    vatten

Till servering

  • 50 g
    smör (brynt)
  • 2 dl
    gräddfil
  • 3 msk
    färsk riven pepparrot
  • 1 ask(ar)
    krasse

Så lagar du