Whisky drunken chicken - beer can chicken

Whisky Drunken chicken.

Publicerat:

För detta recept behöver du en gjutjärnskopp, en dancing chicken ställning eller en tom 33 cl dryckesburk. Det kan samlas kyckling fett i koppen och whiskyn kan lätt börja brinna så du bör ha koll på den.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    kyckling, hel
  • 33cl
    kopp eller burk
  • ½dl
    whisky, efter tycke och smak gärna en lite sötare och fruktigare variant
  • 1paket
    bacon

Rubb

  • 1msk
    paprika, rökt
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    farinsocker
  • 1msk
    persilade
  • 1tsk
    chipotlepulver

Så lagar du

1. Späcka med baconet under skinnet på kycklingen.

2. Blanda rubben och rubba in kycklingen överallt. Fyll koppen eller burken med whisky och trä på kycklingen.

3. Ställ den först på direkt värme i ca 15 min och ställ den sedan på indirekt värme. Snurra den efter var 5 minut. Kom ihåg att ha locket på.

Dela det här receptet med dina vänner!