White brownies

White brownies

Publicerat:

Ingredienser

15 - 30portioner

  • 4st
    ägg
  • 2 1/2dl
    strösocker
  • 200g
    smör
  • 200g
    mörk choklad
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 100-200g
    vit choklad
  • 1dl
    skållad, skalad sötmandel

Tillbehör

  • Lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Hacka chokladen. Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta.

4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggvispet. Blanda ner smör- och chokladblandningen. Rör till en jämn smet.

5. Häll smeten i en liten långpanna ca 25x35 cm klädd med bakplåtspapper.

6. Grädda 10 minuter i nedre delen av ugnen.

7. Hacka under tiden den vita chokladen och mandeln, blanda dem.

8. Häll blandningen över den halvgräddade kakan och fortsätt grädda ytterligare 10-15 minuter tills den vita chokladen och mandeln börjar ta färg. Kakan ska stanna men fortfarande vara kladdig inuti. Låt kallna.

9. Skär kakan i rutor och servera med lättvispad grädde.

Receptet ger ca 30 bitar white brownies.

Dela det här receptet med dina vänner!