Wienerpekan

Wienerpekan

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasiga och kladdiga wienerpekan med pekannötter och lönnsirap. Lätta att baka och en riktig höjdare till fikat.

Ingredienser

8portioner

  • 8st
    smördegsplattor
  • 100g
    pekannötter
  • 6msk
    lönnsirap
  • 3msk
    socker
  • 1msk
    färskost
  • uppvispat ägg, till pensling
  • pekannötter, till topping
  • lönnsirap, till topping

Så lagar du

  1. Värm ugnen ugnen till 200 grader.
  2. Lägg 100 g pekannötter på en plåt och rosta mitt i ugnen i 5–7 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Mixa alla ingredienser till fyllningen slät med en stavmixer eller matberedare. Ställ smeten i kylen i ca 10 minuter.
  4. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, skär sneda remsor. Du kan antingen skära många tunna remsor eller 3 tjocka ränder.
  5. Lägg ca 1 msk fyllning på varje platta och vik in remsorna, som en fläta. Se till att nypa dem ordentlig, annars öppnas dom upp i ugnen.
  6. Värm ugnen till 225 grader. Pensla wienerbröden med ägg.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10–12 minuter.
  8. Ta ut, låt svalna på plåten och ringla över lönnsirap och garnera med pekannötter.

Dela det här receptet med dina vänner!