Wokad blomkål à la Sichuan

Wokad blomkål à la Sichuan

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    blomkål
  • 2msk
    matolja, t.ex jordnötsolja
  • 2-3st
    torkad chili
  • 1tsk
    sichuanpeppar
  • salt och peppar
  • ½tsk
    socker
  • 1msk
    risvinäger eller chiankiangvinäger
  • 1-2tsk
    sesamolja
  • 2msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Bryt blomkålen i små buketter.

2. Värm upp olja i en wokpanna. Lägg i chili och sichuanpeppar och stek hastigt tills oljan tagit smak.

3. Lägg i blomkålen och woka i 4–5 minuter. Salta, peppra och lägg till lite socker. När den är mjuk, tillsätt vinäger och sesamolja och servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!