Wokad grönkål

Wokad grönkål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Grönkål är fantastiskt gott och bland det nyttigaste man kan äta. Prova att woka den tillsammans med salladslök och äpple, för en ljummen sallad på julbordet. Rätten passar bra till julskinkan, men också till andra kött- eller fiskrätter.

Ingredienser

6portioner

  • 200-300g
    grönkål
  • 1knippa(or)
    salladslök
  • 2-3msk
    olivolja
  • 2st
    äpplen
  • salt

Så lagar du

1. Repa grönkålsbladen från de grova stjälkarna.  Bryt bladen i bitar.

2. Skiva salladslöken.

3. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka grönkålen tillsammans med salladslöken. Skär äpplena i klyftor och tillsätt dem mot slutet. Smaka av med salt. Servera till julskinka, kyckling, kött eller fisk.

Dela det här receptet med dina vänner!