Asiatisk wokad svamp

Svamp och lök på tallrik tillsammans med dumplings.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabbfixat tillbehör till asiatiska rätter som dumplings eller fläsksida. Sojan förstärker svampens härligt djupa smaktoner.

Ingredienser

4portioner

  • 1ask(ar)
    kastanjechampinjoner eller champinjoner
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    salladslök
  • 1msk
    soja
  • 1msk
    matolja
  • ½tsk
    sesamolja

Så lagar du

1. Putsa svampen och skär den i kvartar. Hacka salladslöken fint.

2. Stek svampen och vitlöksklyftorna i lite olivolja tills den mjuknat.

3. Tillsätt soja och finhackad salladslök och låt puttra någon minut.

4. Servera med lite sesamolja ringlat över.

Dela det här receptet med dina vänner!