Wokade grönsaker med tofu

Wokade grönsaker med tofu

Ingredienser

4portioner

Kock: Junko Sano Janze

  • 1paket
    tofu
  • 1st
    morot, strimlad
  • 1st
    gul lök, skivad
  • 100g
    minimajs, dela mitt itu
  • 200g
    ostronskivling eller champinjon, skivad
  • 100g
    sockerärtor
  • 2st
    pak choy, skivad (grönsak som påminner om mangold)
  • 1st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 1st
    ingefära bit, finhackad
  • 3msk
    ostronsås
  • salt, peppar
  • 2dl
    vatten
  • 1tsk
    potatismjöl
  • 2msk
    vatten
  • olja till stekning
  • sesamfrö

Så lagar du

1. Öppna tofuförpackningen och skär tofun i ca 1 cm tjocka och 2 cm x 2 cm breda bitar.

2. Hetta upp en wokpanna och tillsätt olja. Lägg i vitlök och ingefära och fräs dessa.

3. Lägg i morot, minimajs, ostronskivling och fräs i ca 2 min. Lägg i lök och pak choy och fräs i ytterligare ca 1 min. Salta och peppra grönsakerna.

4. Tillsätt ostronsås, vatten och rör om. Lägg i tofu och sockerärtor och låt den sjuda en stund. Tillsätt vatten med potatismjöl i och rör om.

Dela det här receptet med dina vänner!