Wrap med grönkålstapenade på tofu
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-03-02Tillagningstid:
Prova en vegansk wrap med en tapenade på grönkål som innehåller fräscha smaker av citron och mynta. Tahinidressingen lyfter wrapen till nya höjder.
Ingredienser
4 portioner
- 4 sttortillabröd, runda
- 60 ggrönkål (ca 2 stora blad)
- 1 stpaket tofu, naturell
- 2 mskkapris i lag
- ½ stcitron, skalet och saften
- 2 mskolivolja
- ½ tsktorkad mynta
- 1 strödbeta, skalad
- 8 stsmå kokta potatisar
- 1 dltahini
- 1 stcitron, saften
- 2 dlvatten
- ¼ tskhavssalt
Så lagar du
1. Mixa grönkål, tofu, kapris, citronskal, citronsaft, olivolja och mynta i en matberedare till små smulor. Lägg upp i en skål.
2. Lägg tahini, citronsaft, vatten och havssalt i en skål och vispa ihop det till en krämig dressing. Alternativt mixa med en stavmixer.
3. Riv rödbetan grovt på ett rivjärn och lägg i en skål
4. Platta till den kokta potatisen på skärbrädan med handen. Bred ut 2 msk tahinidressing på varje tortilla.
5. Lägg på 2 potatisar på varje tortilla och toppa med ordentligt med grönkålstapenade och 1 msk riven rödbeta.
6. Rulla ihop tortillabröden hårt och rulla rullen i smörpapper. Tejpa eller tvinna ändarna på smörpappret.
Tips: Det går också bra att rulla ihop wrapen i en varm panna för att få ett varmt bröd.