Wraps med citronbakad lax

Tid:

Wraps med citronbakad lax

Tid:

Rika och mustiga smaker i en wrap sitter fint på fredagkvällen. Förbered allt, ställ fram och låt gästerna bygga sina egna strutar.

Ingredienser

4 portioner

Lax

  • 600 g
    skinn- och benfri laxfilé i bit
  • 1
    rivet skal av 1 citron
  • 2 msk
    raspsolja
  • ½-1 tsk
    salt
  • 140 g
    tärnad eller strimlad bacon

Spetskål

  • 300-400 g
    spetskål
  • 1liten
    rödlök
  • 2-3 msk
    smör
  • salt
  • 3-5 krm
    malen kummin

Aioli

  • 2
    äggulor
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 msk
    pressad citronsaft
  • 2 dl
    rapsolja
  • 1-2
    pressade vitlöksklyftor, gärna färsk
  • salt, vitpeppar

Severing

  • 8 st
    stora tortillabröd
  • 60-80 g
    babyspenat

Så lagar du