Yakiniku på norrländskt vis

Yakiniku på norrländskt vis

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 500 g
    renskav
  • 2st
    stora gula lökar
  • 1msk
    olja
  • 1msk
    olja
  • 1dl
    japansk soja
  • 1 1/2 dl
    torrt vitt vin eller 2 msk vitvinsvinäger och 1 dl vatten
  • 2msk
    strösocker
  • 1/2 tsk
    grovmald svartpeppar
  • 1-2 msk
    finriven ingefära

Tillbehör:

    Ris

      400 g haricots verts

        Så lagar du

        1. Bryn skaven i olja.

        2. Skiva löken och fräs den mjuk och glansig tillsammans med skaven.

        3. Häll på soja, vin, socker, peppar och ingefära. Koka 5-10 min.

        4. Smaka av, servera med ris och sallad.

        Dela det här receptet med dina vänner!