Yoghurtdessert med tahini och bovete
Publicerat:
2021-08-26Tillagningstid:
En supersnabb och enkel yoghurtdessert med syrliga bär och härligt krispiga nötter.
Ingredienser
4portioner
- 3dlyoghurt
- 2mskbovetefrön
- 3msktahini
- 2mskhonung
- 2mskvatten
- 1mskfärsk ingefära, riven
Kanderade nötter
- 2mskmandel
- 2mskhasselnötter
- 2mskpistagenötter
- 1msksocker
- 1tsksmör
Topping
- 2dlbär (svarta vinbär, blåbär eller hallon)
- 1dlkanderade nötter
Så lagar du
- Rosta bovetet i en torr panna på medelvärme i ett par minuter tills de fått lite färg. Låt svalna.
- Rör ihop yoghurt, tahini, honung, vatten och riven ingefära och en nypa salt i en skål. Rör ner bovetefröna.
- Rosta nötterna på svag värme i en torr panna.
- När nötterna är jämnt rostade, öka värmen i pannan till medelvarmt och tillsätt sockret, låt det smälta och karamelliseras. Slunga runt nötterna så att de täcks av karamellen. Avsluta med smöret och en nypa salt.
- Låt de kanderade nötterna svalna och hacka de sedan grovt.