Yoghurtdessert med tahini och bovete

Yoghurtdessert med tahini och bovete.

Publicerat:

Tillagningstid:

En supersnabb och enkel yoghurtdessert med syrliga bär och härligt krispiga nötter.

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    yoghurt
  • 2msk
    bovetefrön
  • 3msk
    tahini
  • 2msk
    honung
  • 2msk
    vatten
  • 1msk
    färsk ingefära, riven

Kanderade nötter

  • 2msk
    mandel
  • 2msk
    hasselnötter
  • 2msk
    pistagenötter
  • 1msk
    socker
  • 1tsk
    smör

Topping

  • 2dl
    bär (svarta vinbär, blåbär eller hallon)
  • 1dl
    kanderade nötter

Så lagar du

  1. Rosta bovetet i en torr panna på medelvärme i ett par minuter tills de fått lite färg. Låt svalna.
  2. Rör ihop yoghurt, tahini, honung, vatten och riven ingefära och en nypa salt i en skål. Rör ner bovetefröna.
  3. Rosta nötterna på svag värme i en torr panna.
  4. När nötterna är jämnt rostade, öka värmen i pannan till medelvarmt och tillsätt sockret, låt det smälta och karamelliseras. Slunga runt nötterna så att de täcks av karamellen. Avsluta med smöret och en nypa salt.
  5. Låt de kanderade nötterna svalna och hacka de sedan grovt.

Dela det här receptet med dina vänner!