Yoghurtpannacotta

Yoghurtpannacotta

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareq Taylor dukar upp en ljuvlig yoghurtpannacotta med calvadossirap och fruset äpple. Kom ihåg att kyla pannacottan i minst fyra timmar så att den sätter sig.

Ingredienser

4 - 6portioner

Pannacotta

  • 4dl
    vispgrädde
  • 4dl
    naturell yoghurt
  • 1dl
    socker
  • 4st
    gelatinblad

Calvadossirap

  • 1dl
    calvados
  • 1dl
    socker

Garnering

  • 2st
    syrliga äpplen (gärna röda)

Så lagar du

1. Lägg äpplena i frysen.

2. Blötlägg gelatinet i vatten. Hetta upp grädde och socker i en kastrull. Sockret ska lösas. Tillsätt det blötlagda gelatinet och låt sedan svalna tills massan är fingervarm.

3. Tillsätt yoghurt och häll i formar. Kyl i minst 4 timmar eller över natten.

4. Koka samman calvados och socker till en sirapslik konsistens. Låt svalna helt.

5. Servera pannacottan med lite calvadossirap ovanpå och toppa med finrivet fruset äpple.

Dela det här receptet med dina vänner!