Yoghurtpannacotta
Publicerat:
2016-09-29Tillagningstid:
Tareq Taylor dukar upp en ljuvlig yoghurtpannacotta med calvadossirap och fruset äpple. Kom ihåg att kyla pannacottan i minst fyra timmar så att den sätter sig.
Ingredienser
4 - 6portioner
Pannacotta
- 4dlvispgrädde
- 4dlnaturell yoghurt
- 1dlsocker
- 4stgelatinblad
Calvadossirap
- 1dlcalvados
- 1dlsocker
Garnering
- 2stsyrliga äpplen (gärna röda)
Så lagar du
1. Lägg äpplena i frysen.
2. Blötlägg gelatinet i vatten. Hetta upp grädde och socker i en kastrull. Sockret ska lösas. Tillsätt det blötlagda gelatinet och låt sedan svalna tills massan är fingervarm.
3. Tillsätt yoghurt och häll i formar. Kyl i minst 4 timmar eller över natten.
4. Koka samman calvados och socker till en sirapslik konsistens. Låt svalna helt.
5. Servera pannacottan med lite calvadossirap ovanpå och toppa med finrivet fruset äpple.