Yoghurtpannacotta med ljumma bär och riven choklad

Tid:

Yoghurtpannacotta med ljumma bär och riven choklad

Tid:

Yoghurt ger lite extra syra och sänker fetthalten, vilket tillför fräschör. Om du vill kunna stjälpa upp pannacottan på ett serveringsfat kan du tillsätta ett extra gelatinblad. Men var försiktig, för nyckeln till en god pannacotta är att använda så lite gelatin som möjligt.

Ingredienser

4–6 portioner

Pannacotta

  • 4 st
    gelatinblad
  • 4 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    socker
  • ½ st
    citron, det rivna skalet
  • 4 dl
    naturell yoghurt

Till servering

  • 200 g
    frusna hallon eller andra valfria bär
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 2 msk
    socker
  • 1 msk
    citronsaft
  • 200 g
    vit choklad

Så lagar du