Yoghurtparfait med rabarber och sparrisgranité

Rabarber med yoghurtparfait.

Ingredienser

4portioner

Parfait

  • 2,5dl
    grädde
  • 2,5dl
    grekisk yoghurt
  • 1
    äggvita
  • 80g
    socker

Rabarber

  • 4
    rabarber
  • ½liter
    rabarbersaft
  • 1
    vaniljstång

Sparrisgranité

  • 300g
    ändbitar av sparris
  • 1liter
    vatten
  • 150g
    socker
  • 1
    ekologisk citron

Så lagar du

Parfait

1. Koka upp sockret med lite vatten till 120 C. Vispa äggvita när sockret börjar närma sig 120 C. Häll sedan i sockerlag under kraftig vispning i kanten och vispa marängen kall.

2. Blanda försiktigt i vispad grädde och yoghurt. Frys i form/formar.

Rabarber

1. Skala rabarber. Skär i jämnlånga bitar. Lägg tätt i en ugnsfast form.

2. Slå på varm saft med urskrapad vaniljstång och täck med lock.

3. Sjud i ugn på 120 C tills de är mjuka, men inte sönderkokta. Låt svalna i lagen (spara lagen som saft).

Sparrisgranité

1. Koka upp socker och vatten med hackade ändbitar av sparris. Sjud i 10 minuter. Ta av från värme.

2. Riv i citronskal och pressa i juice. Låt svalna.

3. Pulsmixa med stavmixer och sila i en rostfri form.

4. Frys till den är stenhård. Skrapa med gaffel vid servering.

Servering

Servera parfaiten i botten. Lägg skuren rabarber över och toppa med skrapad sparrisgranité.

Dela det här receptet med dina vänner!