Zabaglione på Vin santo med björnbär och cantuccinikex

Zabaglione efterätt serverad på fina glas, med björnbär och skorpor.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk toscansk efterrätt består av de söta vinet Vin Santo och de stenhårda kexen cantuccini. Jag bestämde mig för att göra en lite lyxigare variant och vispa ihop en zabaglione med smak av Vin Santo. Vill du göra en alkoholfrivariant byt Vin Santo mot nybryggt espressokaffe.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    äggulor
  • 3msk
    socker
  • ½dl
    Vin Santo (eller 2 msk espressokaffe)
  • cantucciniskorpor
  • färska bär, till exempel björnbär

Så lagar du

1. Vispa ihop äggulor och socker tills det är fluffig och blekgult. Häll på Vin Santo eller kaffe och fortsätt vispa över vattenbad tills det går ihop och blir fluffigt igen.

2. Häll upp i glas och servera med detsamma med bär och grovt hackade cantucciniskorpor.

Dela det här receptet med dina vänner!