Zalabi (arabiska munkar)

Zalabi (arabiska munkar)

Ingredienser

50portioner

  • 1st
    stor kall kokt potatis
  • ½paket
    jäst
  • 3dl
    ljummet vatten
  • 1dl
    naturell yoghurt
  • 5dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    salt
  • 3msk
    potatismjöl
  • solrosolja till fritering

Sockerlag

  • 6dl
    strösocker
  • 2dl
    vatten
  • 1msk
    citronsaft

Så lagar du

Zalabi

1. Mosa eller finriv potatisen. Lös upp jästen i vattnet och blanda med övriga ingredienser till en smidig smet. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.

2. Blöt handen i kallt vatten och forma degen till små köttbullstora bollar som friteras i olja, 180 grader, tills de är gyllenbruna. Lyft upp bollarna och lägg dem direkt i sockerlagen. Servera genast.

Sockerlag

1. Blanda ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och koka samman till en klar vätska. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!