Zebrakladdkaka

Zebrakladdkaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Alla har ätit kladdkaka, men har du testat randig kladdkaka med vit choklad? Kanske kan den här smarriga zebrakladdkakan bli din nya favorit!

Ingredienser

4portioner

Chokladsmet

  • 125g
    smör, smält
  • 2
    ägg
  • 2dl
    strösocker
  • 1 ½dl
    vetemjöl
  • 1krm
    salt
  • 4msk
    kakao

Vit chokladsmet

  • 100g
    smör, smält
  • 2
    ägg
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 100g
    vit choklad, smält
  • 1krm
    salt
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 2dl
    vetemjöl

Övrigt

  • bakplåtspapper
  • smör, till att smöra kladdkakeform
  • spritspåse, eller en tillklippt liten plastpåse

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Klä en kladdkakeform med avtagbar botten med bakplåtspapper i botten. Smöra kanterna. 

Chokladsmet

  1. Blanda ägg och socker i en bunke.
  2. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, salt, kakao) i en annan bunke.
  3. Blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen. 
  4. Vänd ner det smälta smöret och rör runt. 
  5. Lägg smeten i en spritspåse. 

Vit chokladsmet

  1. Smält den vita chokladen, antingen över vattenbad eller i en mikrovågsugn.
  2. Blanda ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, salt, vaniljsocker) i en annan bunke. 
  4. Blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen. 
  5. Vänd ner smöret och den smälta vita choklade och rör runt. 
  6. Lägg smeten i en spritspåse.

Så gör du kakan randig

  1. Börja med att spritsa en klick chokladsmet i mitten av kladdkakeformen. 
  2. Spritsa sedan en klick vit chokladsmet i mitten av formen så att den bruna klicken flyter ut och blir som en ring runt den vita. 
  3. Spritsa sen en chokladsmetsklick i den vita klicken i mitten och fortsätt att varva klickar av den vita- och bruna smeten. Spritsa hela tiden i mitten av formen. Ibland behöver man slå lite under kladdkakeformen för att smeten ska flyta ut, men till slut har du fått en randig smet som är redo att gräddas.
  4. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. 
  5. Ta ut och låt svalna helt innan ni hugger in!

Servera gärna glass eller vispgrädde till din nybakade zebrakladdkaka.

Dela det här receptet med dina vänner!