Zeinas baklava

Tillagningstid:

Zeinas baklava.

Publicerat:

Tillagningstid:

Baklava! Denna ljuvliga kaka som är sådär härligt frasig och söt. Variationerna på baklava är många. Hur man än väljer att göra sin baklava så är den en given succé på fikabordet!

Ingredienser

30–40 portioner

  • 6 ark
    filodeg
  • 6 dl
    hackade nötter efter smak. Välj mellan tex valnötter, pekannötter eller pistagenötter.
  • ca 75 g
    smält smör, gärna osaltat

Smaksättning, välj mellan dessa eller blanda ihop alla smaker

  • 1 msk
    vaniljsocker
  • 1 msk
    rosenvatten
  • 2 tsk
    kardemummakärnor, stötta
  • tsk
    kanel
  • ca 3 dl
    vit sirap, färdigköpt på flaska

Garnering

  • 1 dl
    valfria finhackade nötter. Pistagenötter är både vackert och gott att strö på baklavan

Så lagar du