Zeinas iskaffe

Zeina slår upp mjölk i en av de två iskaffe glasen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det bästa du kan göra om du har bryggt för mycket kaffe på morgonen är iskaffe. Ta tillvara på kaffet, ha det i kylen och när suget slår till slänger du snabbt ihop ett gott iskaffe. Om du vill lyxa till iskaffet kan du piffa upp det med kondenserad mjölk, chokladsås och grädde. Då får du en dryck till dessert.

Ingredienser

2portioner

  • 4dl
    kaffe
  • 4dl
    mjölk
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • is

Valfri smaksättning

  • ca 3-4tsk
    kondenserad mjölk eller socker

Topping

  • vispad grädde och chokladsås

Så lagar du

1. Brygg kaffet lite starkare än vanligt.

2. När du bryggt kaffet, smaksätter du den med vaniljsocker och låt kallna helt i kylen. Om du ska smaksätta kaffet med chokladsås ringlar du först såsen i glaset.

3. Lägg sedan massa is i glaset. Häll upp kaffe, söta eventuellt med socker eller kondenserad mjölk.

4. Häll över mjölk och toppa eventuellt med grädde och chokladsås. Servera genast och njut!

Dela det här receptet med dina vänner!