Zeinas kokkaffe

Kokkaffe

Publicerat:

Tillagningstid:

Finmalet kaffe smaksatt med kardemumma är hemligheten.

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    vatten
  • 1 ½msk
    finmalet arabiskt/turkiskt kaffe
  • 1krm
    malen kardemumma (blandas i det finmalda kaffet)
  • 2tsk
    socker (kan uteslutas)

Så lagar du

  1. Lägg socker och vatten i en kanna eller liten kastrull.
  2. Låt bli varmt (ej koka). Blanda i kaffet och rör om tills kaffet börja koka, så fort kaffet stiger upp tar du bort från plattan, se till att den inte kokar över kanten.
  3. Ställ tillbaka på plattan och upprepa samma procedur två gånger. Rör runt med en sked.
  4. Fördela skummet som bildas på toppen av kannan i fyra små espressokoppar.
  5. Häll upp kaffe och servera. Kaffesumpen som lägger sig i botten av koppen ska inte drickas.

Dela det här receptet med dina vänner!