Zeinas kycklingsouvlaki

Några grillade kycklingspett på en blå tallrik och en citron bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp pågrillen. Marinera gärna kycklingen minst 8 timmar dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingen blir desto godaste om den får marineras några timmer i kylen.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 900g
    kycklingfilé

Marinad

  • 1
    citron, saften
  • 3klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 2msk
    oregano, torkad
  • ½dl
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och ställ åt sidan.

2. Skär kycklingen i bitar. Häll över marinaden och blanda allting ordentligt.

3. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 min.

4. Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i ugn eller på grillen.

5. Värm ugnen till 225°C med grillfunktion på.

6. Lägg spetten på ett galler och ställ på en plåt. Sätt in mitt i ugnen och grilla i ca 15 min.

7. Om du använder utegrill: Grilla kycklingen ca 6-8 minuter på varje sida.

Dela det här receptet med dina vänner!