Zeinas ragu med polenta

Tid:

Zeinas lammragu i två tallrikar med ost i bredvid.

Tid:

En mustig lammragu som jag har valt att hålla enkel utan massa ingredienser. Låt den puttra en bra stund och njut av den med polenta och parmesanost.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 800 g
    lammkött utan ben
  • 2 st
    morötter
  • 2 st
    selleristjälkar
  • 5 st
    vitlöksklyftor
  • 1 st
    lök
  • ca 800 g
    krossad tomat
  • 4-5 msk
    tomatpuré
  • ca 3 dl
    vatten
  • olivolja till stekning

Kryddning

  • 1 msk
    balsamico eller balsamvinäger
  • 1 msk
    dijonsenap, går att utesluta
  • 1 msk
    paprikapulver
  • ca 2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 msk
    torkad basilika eller ca 15 finhackade färska basilikablad
  • 1 msk
    torkad oregano

Polenta

  • 8 dl
    vatten
  • 2 dl
    polenta
  • 25 g
    smör
  • ca ½ dl
    parmesan, riven
  • msk
    fond
  • 2 krm
    peppar
  • efter smak
    salt

Vegansk variant

  • 3 dl
    röda linser
  • 1
    gul lök
  • 2
    morötter
  • 2
    selleristjälkar
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater
  • 3-4 msk
    tomatpuré
  • 1 msk
    oregano, torkad
  • 1 msk
    basilika, torkad
  • 1-2 tsk
    dijonsenap
  • 1 msk
    balsamvinäger

Så lagar du