Zeinas majonnäs

Zeinas majonnäs med en rosmarinkvist.

Publicerat:

Tillagningstid:

En fantastisk god och lättlagad majonnäs som du gör på ett helt ägg. Du slipper droppa i oljan långsamt som man annars gör när man gör en klassisk majonnäs. Bara lägg allting i en skål och vispa ihop en fluffig och krämig majonnäs på nolltid. Viktigt att alla ingredienser är rumstempererade innan du börjar vispa så slipper du en majonnäs som skär sig.

Ingredienser

  • 1
    ägg
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 2tsk
    vinäger
  • ca 1½dl
    olja
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Lägg alla ingredienser i en skål.

2. Ställ en stavmixer så mixerbladet nuddar botten av skålen. Mixa på högsta effekt. Dra sakta mixern upp och ner några gånger för att få in lite luft i majonnäsen.

3. När den är fluffig och krämig är den klar.

Dela det här receptet med dina vänner!