Zeinas palak paneer

Tid:

Grytan med ris ,gurkraita sås och vitlöksnaan på en tallrik på ett sten bord.

Tid:

Palaak paneer är en av de mest populära indiska rätterna. Inte konstigt, den är så fantastiskt god! Fyllig och smakrik gryta med spenat och paneerost. Man kan göra paneer själv hemma, förbered den gärna dagen innan så kan du enkelt laga hela rätten nästa dag.

Ingredienser

4 portioner

Paneer

  • 2 liter
    mjölk, 3% fetthalt
  • 1
    citron, eventuellt mer eller ca 3 msk citronsaft
  • ½ tsk
    salt

Palak-gryta

  • 600 g
    bladspenat, färsk
  • 1
    gul lök
  • 4 klyfta(or)
    vitlök
  • ca 1½ msk
    ingefära, färsk
  • 1-2 st
    gröna chili
  • 2 st
    tomater
  • ca 1 dl
    grädde, kan uteslutas
  • smör och olja till stekning
  • ca 2 dl
    vatten, till grytan

Kryddor

  • 2 msk
    torkade bockhornsklöverblad, kan uteslutas
  • 2 tsk
    garam masala
  • 1 tsk
    spiskumminfrön, kan ersättas med vanlig spiskummin
  • 1 tsk
    korianderpulver
  • ½ tsk
    gurkmeja
  • ca 1-2 tsk
    chilipulver
  • salt och peppar

Så lagar du