Zeinas rimbobullar

Tid:

Zeinas rimbobullar på ett glasfat med fot.

Tid:

Rimbobullar är en blandning mellan wienerbröd och vanliga bullar. Fyllda med vaniljsmör och glaserade med socker och väldigt goda. Det är mycket smör i degen och därför påminner de om wienerbröd. Tänk inte ens tanken att använda margarin till dessa. Smör ska det vara för att de ska bli supersmarriga. Till skillnad från klassiska bullar ska dessa bara jäsas 1 gång. Du kan även kalljäsa bullarna i kylen över natten eller frysa in dem ogräddade, praktiskt att ha frysen laddad.

Ingredienser

46 portioner

  • 50 g
    färsk jäst
  • 4 dl
    kall mjölk
  • 400 g
    rumsvarmt smör
  • 5 msk
    socker
  • 5 tsk
    vaniljsocker
  • ca 12-14 dl
    vetemjöl

Fyllning

  • 200 g
    smör
  • 5 msk
    socker
  • 5 tsk
    vaniljsocker

Glasyr

  • 2 dl
    florsocker
  • ca 1-2 msk
    vatten
  • ägg till pensling

Så lagar du