Tikka masala

Tikka masala

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En fantastisk indisk gryta med underbara smaker. Servera med Raita och vitlöksnaan! Enkelt att förbereda och tillaga!

Ingredienser

4portioner

Marinad

  • 800g
    kycklingfilé
  • 1dl
    turkisk yoghurt
  • 2tsk
    garam masala
  • 0,5tsk
    svartpeppar
  • 1tsk
    korianderpulver
  • 1msk
    paprikapulver
  • 1tsk
    salt

Tomatsås

  • 400g
    krossade tomater (1pkt)
  • 4msk
    tomatpuré
  • 3dl
    grädde
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    färsk riven ingefära
  • 1 st
    röd chili (om du gillar hetta)
  • 2tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    mald bockhornsklöver (kan uteslutas eller ersättas med senapsfrön)
  • 0,5tsk
    gurkmeja
  • salt
  • olja till stekning

Serveringsförslag

  • jasminris
  • naan
  • koriander till garnering
  • lime att pressa över

Så lagar du

Marinad

  1. Hacka kycklingfiléerna i bitar.
  2. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i kyckling.
  3. Täck bunken och låt marineras 1 h i kylen. Du kan även låta kycklingen marineras över natten i kylen.

Tikka masala

  1. Hacka löken i tärningar och stek dem mjuka i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja.
  2. Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning i ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.
  3. Vänd i kycklingen tillsammans med yoghurtmarinaden. Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min.
  4. Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. 

 

Dela det här receptet med dina vänner!