Zeinas vitlöksbröd

Zeinas vitlöksbröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Läckra vitlöksbröd formade som minipizzor. Goda att servera som tillbehör till maten eller på buffén!

Ingredienser

10portioner

Degen

  • 20g
    färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
  • 2 ½dl
    vatten
  • ca 4-5dl
    vetemjöl special
  • 1dl
    durumvete (ger en fin frasig konsistens på degen)
  • ½dl
    olivolja eller rapsolja
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    socker

Vitlökssmör

  • 100g
    smör
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 2tsk
    torkad oregano
  • 2msk
    finhackad färsk persilja
  • 1dl
    riven parmesan

Topping

  • 100g
    riven ost
  • cocktailtomater, chili, mozzarella

Så lagar du

  1. Börja med degen. Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i 10 minuter. Låt degen vila i 10 min.
  2. Dela degen i 10 bitar och forma till bollar. Lägg degbollarna på en bricka, täck med plast och lät jäsa i rumstemperatur i 60 min eller i kylen över natten.
  3. Förbered vitlökssmöret. Blanda rumstempererad smör med pressade vitlöksklyftor, oregano, persilja och riven parmesanost.
  4. Förbered sedan toppingen som du har valt. Hacka cocktailtomaterna och chili i skivor.
  5. Värm ugnen till 225°. Tryck ut en degboll med fingrarna till en rund liten pizza. Bred vitlökssmör på pizzan. Toppa med riven ost och topping, som t ex tomat, chili, mozzarella och tomat osv.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka sedan mitt i ugnen i 10 min, tills pizzorna blir gyllene.
  7. Servera gärna nybakade och varma.

Dela det här receptet med dina vänner!