Zucchinisallad med kantarellsmör

Zucchinisallad med kantarellsmör

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här salladen handlar om konsistenser och att använda sig av mer är bara frukterna från sin Zucchiniplanta.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    zucchini
  • 2st
    zucchiniblommor (kan uteslutas)
  • 2st
    zucchinistjälkar (kan skippas)
  • 200g
    kantareller
  • 1st
    scharlottenlök
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 100g
    smör
  • 1msk
    sherryvinäger
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning

Lag

  • 1dl
    ättika
  • 1dl
    socker
  • 2dl
    vatten

Så lagar du

  1. Putsa och dela ner kantarellerna, finhacka lök och vitlök.

  2. Stek kantarellerna i en klick smör på medelvärme tills de är gyllenbruna och tillsätt lök, vitlök och låt fräsa i 1 minut. Blanda den stekta varma svampen med resterande smör och rör tills det mjuknar

  3. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

  4. Skiva 1,5 zucchini i 1-2cm skivor, stek hastigt i het panna.

  5. Skiva den sista halvan zucchini tunt (gärna på mandolin) och lägg ned i isvatten.

  6. Skala stjälkarna med en vass potatisskalare så den yttersta hinnan försvinner och du får ett nästan transparent rör och dela ner i 2 centimeters bitar.

  7. Koka upp ättika, socker och vatten och slå den varma lagen över stammarna. Låt svalna.

    Servering

    1. Varva stekt zucchini med den råa zucchinin och toppa med det ljumna kantarellsmöret.
    2. Avsluta med blommorna och den picklade stjälken.

Dela det här receptet med dina vänner!