Zucchinisoppa med pepparrotskräm
Tillagningstid:

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Laktosfritt / veganskt: använd Havre fraiche i stället för créme fraiche.
Ingredienser
4 portioner
- 2 stgula lökar
- ½ dlolivolja
- 3 klyfta(or)vitlök
- 3 stzucchini
- 2 dlvitt vin
- 1½ litervatten
- ½ dlgrönsaksbuljong
- salt och peppar
- 2 mskpepparrot
- 2 dlcrème fraiche eller havre fraiche.
Så lagar du
1. Hacka lök, krossa vitlök och skär zucchini i tunna skivor.
2. Fräs i olja utan att de tar färg.
3. Tillsätt vin, vatten och buljong. Låt soppan koka på svag värme i cirka 15- 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda pepparrot med crème fraiche och servera till soppan.