Zucchinisoppa med pepparrotskräm

Publicerat:

Tillagningstid:

Laktosfritt / veganskt: använd Havre fraiche i stället för créme fraiche.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    gula lökar
  • ½dl
    olivolja
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 3st
    zucchini
  • 2dl
    vitt vin
  • liter
    vatten
  • ½dl
    grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 2msk
    pepparrot
  • 2dl
    crème fraiche eller havre fraiche.

Så lagar du

1. Hacka lök, krossa vitlök och skär zucchini i tunna skivor.

2. Fräs i olja utan att de tar färg.

3. Tillsätt vin, vatten och buljong. Låt soppan koka på svag värme i cirka 15- 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda pepparrot med crème fraiche och servera till soppan.

Dela det här receptet med dina vänner!